SHEA, maslac, EKO, 100 g

Pakiranja:
Butyrospermum parkii
139,00 kn

SHEA, maslac, EKO, 100 g

89,00 kn 89.0 HRK

Dodaj u košaricu

Butyrospermum parkii


Besplatna dostava za Hrvatsku

Shea maslac (Butyrospermum parkii)

Lat.naziv: Butyrospermum parkii, red: Ericales, porodica: Sapotaceae, rod: Butyrospermum

ZEMLJA PORIJEKLA: Gana

NAČIN UZGOJA: ekološki uzgoj

NAČIN DOBIVANJA: hladno tiještenje

Shea maslac poznat je i pod nazivom karité. Na sobnoj je temperaturi krut, stoga se i naziva maslacem. Prirodno je bogat vitaminima A, E i F, nutrijentima i zasićenim kiselinama. Jedan je od rijetkih prirodnih sastojaka koji štite kožu od UV-B zračenja. Čest je sastojak prirodne kozmetike, a posebno preparata za zaštitu kože od sunca.

Djelovanje:

  • Pruža prirodnu zaštitu od štetnog utjecaja sunca.
  • Dubinski hidratizira kožu i održava njenu prirodnu vlažnost.
  • Djeluje protuupalno, stoga se može dodavati u preparate za tretiranje poremećaja keratinizacije kože.
  • Doprinosi smanjenju kožnih oštećenja, poput ožiljaka od operacija, strija i mrlja.
  • Ublažava pelenski osip.
  • Koristi se kao prirodno sredstvo za njegu usana.

Upotreba:

  • Masaža. Nježnim kružnim pokretima umasirajte u kožu lica i tijela ili usnice.
  • Lokalno utrljavanje. Nježnim pokretima umasirajte u izrazito suhe ili oštećene dijelove kože: opekline, ožiljke, strije, tamne mrlje.