True

Reguliranje pretjeranog znojenja


Ovaj prirodan i zdrav proces mnogima uzrokuje nelagodu i osjećaj srama koji se protežu i na druge sfere života, pa se tako bojimo situacija u kojima bismo se mogli pretjerano znojiti ili još gore – situacija u kojima bi drugi to mogli primijetiti.

Primarna funkcija znojenja je zaštita organizma od pregrijavanja, odnosno reguliranje tjelesne temperature. Znojenje je sasvim prirodna pojava. Neki se ljudi znoje više, neki manje. U nekim slučajevima pretjerano znojenje uzrokuje stres, u drugima pak način prehrane. Bilo kako bilo, znojenja se ne trebate sramiti! Ipak, ako želite smanjiti mogućnost pojave neugodnog mirisa i mokrih mrlja na odjeći, imamo dobru vijest: postoje sasvim prirodni načini da to učinite! Između ostalog pomaže i aromaterapija. 

Eterično ulje kadulje djeluje astringentno i antibakterijski, čime doprinosi smanjenju znojenja i ublažava neugodni miris znoja. Također se koristi kao podrška pri 'ispravljanju' hormonske neravnoteže koju uzrokuju različiti faktori, kao npr. stres, a koji su također povezani s prekomjernim znojenjem. Eterično ulje muškatne kadulje čest je sastojak u dezodoransima i antiperspiransima. Također djeluje astringentno i doprinosi uspostavljanju hormonske ravnoteže. Djeluje kao prirodni antiperspirans, suzbija razvoj bakterija na koži. Izvrstan izbor za suzbijanje neugodnog mirisa su eterična ulja lavande, bergamota, pačulija, geranija. Ovim je eteričnim uljima zajedničko antimikrobno djelovanje – eliminiraju bakterije na koži koje uzrokuju neugodan miris znoja. Uz to imaju vrlo ugodan prirodan miris i nisu štetna za upotrebu na koži. Pritom je važno naglasiti i djelovanje ovih eteričnih ulja na vaše raspoloženje. Opuštajući učinak pomaže kod znojenja izazvanog emocijama i nervozom!


Eterična ulja: Bergamot, Geranij, Kadulja, Lavanda, Muškatna kadulja, Pačuli

 

<<< NATRAG NA POPIS INDIKACIJA 


Ovaj je sadržaj namijenjen aromaterapeutima i stručnim osobama, u skladu s Uredbom Komisije (EU) br. 655/2013 od 10. srpnja 2013.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.