True

Njega usne šupljine


Eterična ulja sve su popularnija i prisutnija u svim sferama našeg života – od doma, osobne njege, do brige za zdravlje. Holistički pristup i 100% prirodni sastojci našli su svoju upotrebu i u njezi usne šupljine, prevenciji afti, ublažavanju zubobolje itd. Primijenite Aromara eterična i bazna ulja za svakodnevnu preventivnu njegu usne šupljine, poboljšanje i unaprjeđenje oralne higijene!

Eterična ulja, za razliku od raznih farmakoloških tretmana, s vremenom zadržavaju svoju učinkovitost. Bakterije ne razvijaju otpornost na eterična ulja, stoga su ovi 100% prirodni sastojci izrazito poželjni za održavanje zdravlja čitavog organizma – pa tako i usne šupljine.


Za preventivnu njegu usne šupljine izvrstan su izbor Aromara eterična ulja čajevca, eukaliptusa, geranija, klinčića, paprene metvice, mire i kadulje.

Eterična ulja paprene metvice i eukaliptusa uz snažno antimikrobno djelovanje, osvježavaju dah i razbuđuju.


Eterično ulje paprene metvice također se pokazalo uspješno u tretiranju periodontitisa, gingivitisa i halitoze. Eterično ulje klinčića tradicionalno se koristi kao prva pomoć za njegu bolnih zubi, a slično će djelovati i u slučaju afti. Eterično ulje čajevca eliminira bakterije i gljivice u usnoj šupljini i time doprinosi bržem zacjeljenju ranice u ustima. Djelotvorno je u prevenciji karijesa i afti. Slično djeluje i eterično ulje geranija.  Zahvaljujući antimikrobnom i umirujućem djelovanju, eterično ulje mire dobar je dodatak pripravcima za njegu usne šupljine i tretman ranica i afti. Za njegu usne šupljine koristi se i bazno ulje sezama, koje je ujedno izvrsna baza za dodavanje gore navedenih eteričnih ulja.


Eterična ulja: Čajevac, Eukaliptus, Geranij, Klinčić, Paprena metvica, Mira, Kadulja

Bazna ulja: Sezam


<<< NATRAG NA POPIS INDIKACIJA 


Ovaj je sadržaj namijenjen aromaterapeutima i stručnim osobama, u skladu s Uredbom Komisije (EU) br. 655/2013 od 10. srpnja 2013.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.