True

Aromara - Pionir aromaterapije u Hrvatskoj

 

Tvrtka Aromara d.o.o. iza sebe ima dugu prisutnost i značaj u području aromaterapije. Bogato iskustvo, znanje i tradicija iznjedrile su 100% prirodne proizvode za ljepotu i zdravlje usmjerene na pružanje jedinstvenih, učinkovitih rješenja za različite tegobe. U našem asortimanu naći ćete i čista eterična ulja vrhunske kvalitete, blendove – mješavine eteričnih ulja, hladno prešana biljna ulja i hidrolate.


KAP ZDRAVLJA U TURBULENTNIM VREMENIMA


Tvrtku je 1991. osnovala Mara Doljak, mag.pharm.  U vrtložnim ratnim vremenima Aromara se bavi plasiranjem eteričnih ulja i bezbrojnim edukacijama, čija je svrha osvještavanje što većeg broja ljudi o postojanju i mogućnostima aromaterapije. Nedugo nakon toga, 1994., uslijedila je i prva izdavačka aktivnost; radilo se o knjizi Aromaterapija – čarolija eteričnih ulja, autorice Slobodanke Poštić, koja mnogim vrsnim aromaterapeutima i danas predstavlja bazični priručnik i inspiraciju.

2000. godine, uslijed sve većeg interesa za aromaterapiju i nedostatka relevantnih informacija, Aromara pokreće Aroma akademiju (Ustanova Aromara Centar), prvu sustavnu edukaciju o aromaterapiji na našim područjima. Renomirani znanstvenici sudjeluju u kreaciji i izvedbi programa, osiguravajući tako Aroma Akademiji vrhunsku kvalitetu. U idućih 12 godina Aroma Akademija djeluje u 10 gradova u Hrvatskoj i educira oko 3500 ljudi. Velik broj značajnih imena na današnjoj hrvatskoj sceni aromaterapije kročio je u aromaterapiju putem Aroma Akademije.


AROMARA – INOVATOR U AROMATERAPIJI


Tijekom rada Aroma akademije Mara Doljak kreirala potpuno inovatnivni model aroma-masaže pod jednostvnim imenom Intuitivna aroma-masaža. Osobine Intuitivne aroma-masaže su: nježnost, blagost, iscjeljivost i, najvažnije, mogućnost primjene kod svih osjetljivih stanja klijenata i pacijenata. Na taj je način osobama koje formalni maseri ne smiju prihvatiti u svoj sustav masaže omogućeno značajno olakšanje i daleko kvalitetniji oporavak ili  odlazak.

 

PRISUTNOST NA MEĐUNARODNOJ AROMATERAPEUTSKOJ SCENI


Aromara uz razvoj inovativnih aromaterapijskih proizvoda radi na prepoznavanju aromaterapije kao legitimne metode tretiranja zdravstvenih problema. 2015. gđa Doljak predstavila je tvrtku i njen najpoznatiji proizvod, Gyno Pro, na znanstvenom simpoziju Phyt’Arom u povijesnom centru i kolijevci aromaterapije – francuskom gradu Grasseu. Tu priliku koristi kako bi slušaocima osvijestila veličinu i značaj problema ženskog vaginalnog zdravlja (mala kombinatorika sa statistikama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) dovodi nas do podatka da će svake godine 500 milijuna žena na planeti oboljeti od vaginalne upale i da kod 60 – 70 % tih žena problem nikada neće biti dijagnosticiran). S intenzivnim porivom da svojim radom i znanjem unese promjenu u društvo u kojem živi i na ovaj naš predivan planet, Mara nastavlja izlagati tu tematiku na budućim međunarodnim znanstvenim skupovima: u Plovdivu, Bugarska (2nd International Conference on Natural Products Utilization), u Amsterdamu, Nizozemska (Traditional Medicine Conference), te na kongresu u San Franciscu, SAD (8th Aromatherapy Conference u organizaciji Pacifičkog instituta).


Aromara je 2017. godine organizirala stručni skup OD A DO Z - Proizvodnja aromaterapijskih sirovina i proizvoda, kontrola kvalitete, zakonski preduvjeti za plasiranje proizvoda na tržište.

Teme stručnog skupa bile su povezane uz proizvodnju sirovina (eterična ulja) i krajnjih proizvoda (kozmetički preparati), kontrolu kvalitete, distribuciju sirovina i krajnjih proizvoda te tumačenje zakona i regulativa kojima su uređene navedene aktivnosti. Na skupu su sudjelovali stručnjaci iz područja aromaterapije iz Hrvatske i susjednih zemalja.


EDUKACIJA I INDIVIDUALNI PRISTUP


Uz stručne edukacije i seminare, Aromara ulaže i u edukaciju korisnika. Ciklus radionica Mala škola aromaterapije predstavlja jedinstveni koncept u kojem polaznici kroz 4 radionice upoznaju osnove aromaterapije te osnovna načela njene primjene za zdravlje i ljepotu. Radionice su do sada održane diljem Hrvatske, a interes za ovakvu vrstu edukacije raste.

Tvrtka se ponosi i svojim prijateljskim, otvorenim odnosom prema korisnicima. Uz stvaranje resursa za informiranje o aromaterapiji i Aromara proizvodima, korisnicima pristupa uz maksimalnu susretljivost i posvećenost.


MISIJA I VIZIJA


Naša je misija širiti znanja i istinu o kreaciji osobnog zdravlja,  te stvaranjem vrhunskih prirodnih i djelotvornih proizvoda djelujemo kao ambasadori zdravlja. Osvještavamo korisnike i zdravstvene djelatnike o osobnoj odgovornosti za zdravlje.

Naša je vizija zdrava planeta na kojoj žive obitelji i pojedinci koji razumiju mehanizme zdravlja i žive podržavajući svoje zdravlje i zdravlje zajednice, svjesni međuovisnosti svega i svih na planeti i djelujući u skladu.

 

AROMARA PROIZVODI – SPOJ STRUČNOSTI I PRAKTIČNOSTI


Od svojeg osnutka, tvrtka Aromara na tržište je plasirala proizvode za niz ciljanih zdravstvenih problema za koje farmakološka industrija ne nudi adekvatno rješenje.

Aromara stvara potpuno jedinstvene proizvode: za ublažavanje tegoba kod hemeroida (HEMO EX), za njegu i zaštitu intimnog područja i olakšanje vaginalnih upala (GYNO PRO), za njegu kože sklone poremećajima keratinizacije (PSO EX) te dodatak prehrani za poboljšanje imuniteta (CRNI KIM PLUS).

Ti su proizvodi vrlo brzo prepoznati i korisnici ih s lakoćom i zahvalnošću prihvaćaju. Njihova 100-postotna prirodnost, neškodljivost i pažljivo izbalansirana receptura, koja počiva na svjetskim znanstvenim tvrdnjama, ubrzo ih čini prvim izborom za osobe s navedenim i sličnim zdravstvenim problemima.


Aromara profesionalna linija ulja za masažu AROMA ESSENCE PROFESSIONAL namijenjena je kozmetičkim salonima, wellness i spa centrima, te za kućnu upotrebu. Linija uključuje niz nosivih ulja koja je moguće individualizirati dodavanjem eteričnih ulja, kao i pet ulja koja pružaju različit ugođaj i učinak, a pokrivaju širok spektar psihofizičkih simptoma. Omogućuje individualan pristup, uz maksimalnu učinkovitost za klijenta i masera.

Stručnost i želja za stvaranjem učinkovitih, a istovremeno neškodljivih proizvoda stoje iza niza aromakozmetičkih proizvoda za prirodnu njegu kože, kose i tijela. Pristupačni proizvodi našli su svoje obožavatelje među svim uzrastima.

Ne treba zanemariti niti uistinu široku ponudu sirovina aromaterapijske kvalitete: eterična ulja, bazna ulja i hidrolate. Sva Aromara eterična ulja imaju certifikate – dokaz izvrsnosti i jamstvo kvalitete.

U odabir i namjenu Aromara proizvoda uloženo je puno ljubavi, stručnosti i visoki standardi kvalitete. Pristupačnim cijenama, čari i blagodati eteričnih i biljnih ulja dostupne su svima – znatiželjnicima, maserima, profesionalnim aromaterapeutima te zaljubljenicima u ulja za njegu tijela i onima koji će to tek postati.

 

Aromara proizvodi nisu testirani na životinjama, ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla, konzervanse, punila, bojila, te niti jedan sintetički sastojak.


Aromara proizvodi dostupni su na prostoru Hrvatske i susjednih zemalja, u partnerskim ljekarnama, biljnim ljekarnama, kozmetičkim salonima i wellnessima, kao i na web trgovini:

www.aromara.hr

prodaja@aromara.com

+385 (0)1 3704 005

Aromara d.o.o., Ivana Perkovca 19, Harmica, 10292 Šenkovec

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.