True

Artritis

Artritis je kronična upala vezivnog tkiva koja se najčešće i najviše manifestira u zglobovima. Postoji više vrsta artritisa, a pogađaju ljude svih dobi. Ipak, artritis se najčešće javlja kod starijih osoba, kod kojih prirodno dolazi do propadanja kostiju i tkiva.

S obzirom na dugotrajnu i kroničnu prirodnu ove upale, oslanjanje na lijekove ili tablete protiv bolova nije adekvatno rješenje. Potrebne su dugoročne i održive mjere i promjene u stilu života i prehrani kako bi se bol u zglobovima smanjila, zaustavila ili spriječila.

Ublažavanju simptoma i boli te održavanju pokretljivosti zglobova itekako možete doprinijeti promjenama u prehrani (izbjegavanje hrane koja pospješuje upalne procese u tijelu, poput mesa, izrazito masne, ljute ili začinjene hrane, alkohola, mliječnih proizvoda itd.), tjelovježbom, nježnom masažom i ljekovitim prirodnim saveznicima – eteričnim uljima. Eterična ulja izvrsna su dopuna vašoj rutini i terapiji te će pomoći ublažiti bolove i otekline.


Za prirodnu njegu u slučaju artritisa preporučaju se eterična ulja s prirodno analgetičkim i stimulirajućim djelovanjem, poput ružmarina, bora, borovice, origana, papra. Kombinirana s eteričnim uljima regenerirajućeg i umirujućeg djelovanja, poput smilja, lavande, njemačke kamilice, djeluju na otekline i bolove, pospješuju cirkulaciju i pokretljivost zglobova.

Eterična ulja eukaliptusa i đumbira često se preporučaju kod bolnih zglobova i različitih vrsta artritisa, a njihovo je djelovanje dokazano i studijama.*

Za izradu pripravaka kao bazu koristite gušća, hranjiva ulja jojobe ili sezama, koja se sporije upijaju i doprinose kvalitetnoj masaži i njezi. Koristite omjere baznih ulja i eteričnih ulja za lokalno utrljavanje, a prije upotrebe na koži provedite patch test.


Ukoliko želite koristiti gotove proizvode, preporučamo:

Njegujuće ulje AEP MEDITERRANEAN. Blaga koncentracija eteričnih ulja čini ga prikladnim za osjetljiviju kožu. Kombinacija eteričnih ulja ružmarina i lavande nadopunjuje se i djeluje stimulirajuće, a istovremeno opušta mišiće i zglobove.

Gel CAMINO DRAGON. Osmišljen kao prirodna prva pomoć kod bolnih zglobova i mišića, ovaj gel sadrži moćnu kombinaciju analgetičkih i stimulirajućih eteričnih ulja. Za trenutno ublažavanje napetosti, boli i oteklina.

Kao i kod svih drugih prirodnih rješenja, upotreba eteričnih ulja za artritis zahtijeva redovitost i upornost.  

 

*https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3703330/

*https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11710709/


Proizvodi: AEP MEDITERRANEANCAMINO DRAGON

Eterična ulja: BorBorovicaCeler, Eukaliptus, ĐumbirEukaliptus limunskiKamilica njemačkaKomoračLavandaLavandinLimunLovorMrkva sjemenkeOriganoPapar crniRužmarinSmiljeTimijanZimzelen Licea

Bazna ulja: JojobaSezam

<<< NATRAG NA POPIS INDIKACIJA  


Ovaj je sadržaj namijenjen aromaterapeutima i stručnim osobama, u skladu s Uredbom Komisije (EU) br. 655/2013 od 10. srpnja 2013.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.