True

Cirkulacija

Za određena eterična ulja kažemo kako zagrijavaju. U energetskom i emocionalnom smislu, bude energiju, revitaliziraju, jačaju osjećaj povjerenja. Zagrijavajući učinak eteričnih ulja može biti i fizički. Radi se o eteričnim uljima koja potiču cirkulaciju, djeluju okrjepljujuće i detoksicirajuće. 

Stimuliranjem cirkulacije podržavamo protok nutrijenata i kisika kroz čitav organizam, izbacivanje štetnih tvari iz tijela, a doprinosimo i opuštanju dijelova tijela koji su hladni, zategnuti, čak i bolni (npr. hladne ruke ili stopala). 

Po zagrijavajućem učinku na tijelo poznata su eterična ulja đumbira, cimeta, papra, klinčića. Stimuliraju čitav organizam, doprinose boljoj cirkulaciji, jačaju imunitet, potiču probavu. 

Određena zagrijavajuća eterična ulja također doprinose trenutnom i lokalnom proširenju krvnih žila, čime poboljšavaju protok krvi i hranjivih tvari. Ovakva eterična ulja u pravilu nemaju sustavni utjecaj na cijelo tijelo, već djeluju lokalizirano, na dijelovima tijela na koje se nanose. 

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.