True

Keratosis pilaris


Keratosis pilaris je bezazleni i relativno učestali kožni poremećaj koji se manifestira kroz suhe, grube dijelove kože sa sitnim izbočenjima nalik na prištiće, dijelove kože koji izgledaju kao da smo se naježili. Poznat je i kao ''pureća koža'', a najčešće se javlja na nadlakticama, bedrima, obrazima ili stražnici. Iako je estetski neprivlačan, ovaj poremećaj ne uzrokuje nelagodu, bol, svrbež itd.

Keratosis pilaris može se pojaviti u bilo kojoj dobi, no najčešće se javlja kod djece.

Ovaj poremećaj uzrokovan je nakupljanjem keratina – proteina koji štiti kožu od štetnih tvari i infekcija. Keratin stvara ljuskavi čep koji sprječava otvaranje folikule dlake na koži. Tako nastaju izbočine i koža dobiva grubi, nejednaki izgled.

Iako točan razlog nakupljanja keratina nije precizno utvrđen, smatra se kako je povezan s genetskim bolestima ili drugim poremećajima kože, poput atopijskog dermatitisa. Ukoliko općenito imate suhu kožu, ona 'pogoduje' jačem manifestiranju keratosis pilaris.

Keratosis pilaris nemoguće je izliječiti ili spriječiti. Ipak, dijelove kože zahvaćene ovim poremećajem potrebno je pravilno njegovati!

Iako se ovaj poremećaj ne može tretirati u klasičnom smislu te riječi, možete odabrati prirodnu rutinu njege i proizvode koji će podržati njegovan izgled vaše kože.


Često imamo potrebu izgrebati i 'oguliti' male izbočine. Umjesto ove štetne navike koja nikako ne doprinosi ljepšem izgledu kože, predlažemo redoviti piling! Nekoliko puta tjedno nježnim kružnim pokretima umasirajte u kožu (s naglaskom na zahvaćene dijelove tijela) prirodni piling MEDITERRANEAN. Ovaj piling kombinira finu jadransku sol sa hranjivom mješavinom ulja. Odstranjuje mrtve stanice kože, doprinosi mekoći i njegovanom izgledu kože.


Pobrinite se za svakodnevnu dubinsku hidrataciju! Koristite PSO EX – prirodni regenerator za kožu na bazi bogatih biljnih i eteričnih ulja. PSO EX je namijenjen izrazito suhoj i osjetljivoj koži – istovremeno umiruje nadraženu kožu i osigurava vlažnost i hidrataciju. Uz dijelove tijela zahvaćene poremećajem keratosis pilaris, PSO EX nanesite i na vlasište, laktove, koljena… sve dijelove tijela kojima je potrebna posebna pažnja i njega!

Kao i kod svake prirodne rutine, bitna je dosljednost!


 

Proizvodi: PSO EX, piling MEDITERRANEAN


<<< NATRAG NA POPIS INDIKACIJA 


Ovaj je sadržaj namijenjen aromaterapeutima i stručnim osobama, u skladu s Uredbom Komisije (EU) br. 655/2013 od 10. srpnja 2013.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.