True

Njega stopala


Jeste li znali? U stopalima se ukupno nalazi preko 50 kostiju, odnosno otprilike četvrtina ukupnog broja kostiju u tijelu! A uz sve te kosti našlo se mjesta i za preko 60 zglobova i 200 mišića, tetiva i ligamenata koji ih spajaju i omogućuju kretanje.

Stopala su podložna čitavom nizu zdravstvenih problema, od manjih (poput atletskog stopala) do deformacija kostiju i živčanih završetaka. Uz to, naše svakodnevne aktivnosti predstavljaju napor za stopala. Od višesatnog stajanja, hodanja, vježbanja, a da ne spominjemo i često neadekvatnu, neudobnu obuću… zato kućne spa tretmane za stopala poput održavanja noktiju i peta i nježnih masaža ne bismo trebali gledati kao trošenje vremena ili luksuz, već kao ulaganje u zdravlje!

Eterična i bazna ulja i Aromara proizvode možete koristiti na različite načine – kao kupke za umorna stopala, za pripremu preparata za njegu i zdravlje stopala i noktiju, za suzbijanje znojenja i neugodnog mirisa stopala i obuće ili izradu pilinga.

Za umorna stopala birajte eterična ulja paprene metvice i lavande. Paprena metvica ima učinak hlađenja, izrazito ugodan nakon cjelodnevnog hodanja i stajanja. Eterično ulje lavande čuveno je po svojem opuštajućem djelovanju, a pritom djeluje i regenerativno, pa će ubrzati zacjeljivanje sitnih ranica i žuljeva.

U slučaju gljivičnih infekcija birajte eterično ulje čajevca ili eterično ulje limuna! Eterično ulje čajevca ima snažno antifungalno i antibakterijsko djelovanje – eliminira bakterije i gljivice koje uzrokuju infekcije i neugodan miris.

Za ublažavanje znojenja i suzbijanje neugodnog mirisa stopala, uz eterično ulje čajevca, preporučamo i eterična ulja ružinog drva, palmaroze ili limunske trave.


Svojim stopalima osigurajte svježinu na svakom koraku uz Aromara hidrolate. Imaju i dezinfekcijsko djelovanje, što je bitan faktor u eliminiranju neugodnog mirisa. Izvrstan su izbor hidrolati čajevca, lavande ili kamilice!


Barem jednom tjedno priuštite si temeljiti piling stopala. Na ovaj način odstranjujete mrtve stanice kože, pa će vaša stopala biti mekša i ljepša. Pilingom također potičete cirkulaciju, a posredno i poboljšavate zdravlje svojih stopala. Prirodni piling AEP MEDITERRANEAN izrazito je hidratantan, međutim, stopalima je često potrebna dodatna njega, posebno na predjelima peta. Bez svakodnevne hidratacije gruba koža može prerasti iz estetskog u zdravstveni problem. BUEN CAMINO univerzalna pomada izvrstan je 100% prirodni izbor za bogatu hidratantnu njegu, a ima i dodatni, poželjni učinak – ubrzava zarastanje ranica i oštećenja (žuljevi, porezotine…).


Proizvodi: BUEN CAMINO, piling AEP MEDITERRANEAN

Eterična ulja: Čajevac, Lavanda, Limun, Limunska trava, Paprena metvica, Palmaroza, Ružino drvo

Hidrolati: Čajevac, Lavanda, Kamilica


<<< NATRAG NA POPIS INDIKACIJA 


Ovaj je sadržaj namijenjen aromaterapeutima i stručnim osobama, u skladu s Uredbom Komisije (EU) br. 655/2013 od 10. srpnja 2013.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.