True

Uvjeti kupnje i korištenja


Aromara webshop


OPĆI PODACI O DRUŠTVU

Internetsku prodaju na Aromara internet trgovini i internet stranicama www.aromara.hr obavlja društvo s ograničenom odgovornošću Aromara d.o.o., Ivana Perkovca 19, Harmica (Općina Brdovec), 10292 Šenkovec OIB:68787157980. Aromara d.o.o. je društvo upisano u Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu s temeljnim kapitalom od 20.000,00 kuna. Odgovorna osoba je mag. pharm. Mara Doljak, direktorica.


UVJETI KORIŠTENJA 

Internet stranica na domeni Aromara.hr u daljnjem tekstu: stranica ili Stranica, vlasništvo su Aromara d.o.o., Ivana Perkovca 19, Harmica, 10292 Šenkovec, Hrvatska (u daljnjem tekstu: Aromara). Korištenjem bilo kojeg dijela navedenih stranica i svih njihovih dijelova prihvaćate sva aktualna pravila korištenja, zajedno sa svim izmjenama i dopunama donesenim od strane Vlasnika u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere predostrožnosti navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta, propisivanje terapije, postavljanje dijagnoze ili uputa o korištenju pojedinih proizvoda kao niti promocija pojedinih proizvoda kao takvih.
Eterična ulja, biljna ulja, hidrolati i maslaci iz ponude web shopa nisu registrirani kao dodatci prehrani u Republici Hrvatskoj. To su sirovine – što ćete Vi s njima raditi ovisi o Vama i granicama Vašega znanja. Tekstovi, publikacije i opisi proizvoda iz web shopa koji sugeriraju oralno uzimanje biljnih ulja, eteričnih ulja, hidrolata i maslaca informativne su prirode i ni na koji način ne služe kao prijedlozi terapije ili upute o korištenju pojedinih proizvoda.


Fotografije proizvoda i prikazi ambalaža proizvoda na stranicama aromara.hr su simbolički. 


Dijelovi ovih stranica koji govore o bolestima, tegobama i stanjima ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjene su kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, znanje i vještinu procjene medicinskog osoblja koje brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije sa za to kvalificiranim medicinskim osobljem.

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije na našim stranicama. Uvijek se savjetujte sa vašim terapeutom odnosno liječnikom prije početka bilo kojeg tretmana, kao i ukoliko imate pitanja, nejasnoća ili želite saznati više informacija o vašem medicinskom problemu. Opisi proizvoda iz Web Shopa, tekstovi i publikacije nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze, terapije vaših problema ili načina upotrebe pojedinih proizvoda
Publikacije i sadržaj koji se nalazi na Stranici ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati ponudom ili pozivom na kupnju bilo kojeg proizvoda ili usluge, niti se smiju smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka.

Informacije koje dobijete putem e-maila ili telefona nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema ili načina upotrebe pojedinih proizvoda. Sve informacije dobivene sa ovih stranica kao i putem e-maila ili telefona koristite na vlastitu odgovornost.

Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizići.

Ne snosimo nikakvu odgovornost za točnost, vjerodostojnost ili starost informacija koje možete pronaći na našim stranicama.
Dokumenti objavljeni na našim stranicama ne smiju se kopirati osim u slučaju da se kopije koriste za nekomercijalnu i osobnu uporabu. Uz poštivanje navedenog ograničenja, kopiranje je dozvoljeno samo uz navođenje svih zadržanih napomena i upozorenja o autorskim pravima, drugih upozorenja o vlasništvu bilo koje vrste, te svih ograničenja od odgovornosti koja su na ovom web site-u navedena. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija informacija sadržanih na ovom web site-u dozvoljena je samo uz prethodno izričito odobrenje Aromare.

Materijali na ovim Stranicama zaštićeni su autorskim pravima i svaka neovlaštena uporaba bilo kojeg materijala na ovim Stranicama može predstavljati povredu zakona o autorskim pravima, trgovačkim znakovima i sličnih zakona.
Sadržaji na ovim Stranicama vlasništvo su tvrtke Aromara i/ili odgovarajućih autora/vlasnika sadržaja.
Sadržaji koji nisu u vlasništvu Aromare, koriste se uz odobrenje njihova autora/vlasnika te će na zahtjev autora/vlasnika bit povučeni sa stranica.

Ove Stranice mogu sadržavati linkove na stranice drugih tvrtki ili osoba. Ti linkovi su samo za Vašu informaciju, a Aromara, kao ni Autor i administrator Stranice ne snose odgovornost za točnost informacija ili sadržaj tih stranica.
Aromara, kao ni Autor i administrator Stranice ne podržava i ne daje nikakve izjave o njima, kao ni o bilo kojim informacijama, uslugama ili proizvodima koji se ondje nalaze, ili bilo kojim rezultatima koji se mogu dobiti njihovom uporabom.
Ako odlučite ostvariti pristup na bilo koju od Internet stranica trećih strana koje su povezane s ovim stranicama, to činite u potpunosti na vlastitu odgovornost.

U slučaju povrede bilo kojih od navedenih Uvjeta, Vaše ovlaštenje za uporabu ovih Stranica automatski prestaje te sve eventualno učitane ili tiskane materijale dužni ste odmah uništiti. Vi pristajete na to da nećete koristiti naše stranice u zakonom nedozvoljene svrhe, kao ni protivno gore navedenim uvjetima.
Aromara ima jedina pravo izmjene sadržaja na ovim stranicama.
Aromara  zadržava pravo promjena navedenih uvjeta korištenja Stranica i drugih uvjeta poslovanja bez prethodne najave.
 
ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Osobne podatke koje nam proslijedite korištenjem ovih Stranica, odnosno interaktivnim formama za prikupljanje podataka koje se nalaze na ovim Stranicama (newsletter, registracija putem Web Shopa i sl.), koristit ćemo isključivo u skladu s dalje navedenim odredbama. Ostalu komunikaciju ili materijale koje nam pošaljete, kao što su pitanja, komentari, prijedlozi i sl. nećemo tretirati kao povjerljive i kao one s kojima se ne može slobodno raspolagati.
Zahtjev za uklanjanjem Vaših podataka možete poslati na prodaja@aromara.com


Prikupljanje i korištenje osobnih podataka

U slučaju da nam putem interaktivnih formi za prikupljanje podataka koji se nalaze na našim stranicama šaljete osobne informacije, kao što su Vaša adresa, telefonski broj, e-mail adrese i slične identifikacijske informacije, sve Vaše podatke čuvat ćemo u skladu s ovim dokumentom o zaštiti privatnosti. Vaše podatke nećemo javno dijeliti niti ustupati trećim osobama, nećemo ih učiniti dostupnima javnosti i služit će za zaštitu i u svrhu našeg poslovanja.
Vaše osobne podatke dobivene putem interaktivnih formi za prikupljanje podataka koji se nalaze na ovim stranicama, možemo koristiti da bismo Vas povremeno obavijestili o novostima i promjenama koje se tiču naših usluga i poslovanja.
Najstrože je zabranjeno korištenje i upisivanje tuđih osobnih podataka!
Zadržavamo pravo da dobivene informacije te Vaše kontakt podatke ustupimo lokalnim i međunarodnim zakonodavnim službama ukoliko to bude potrebno.


Izjava o zaštiti prijenosa osobnih podataka - kupovina kreditnim karticama

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka.

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.


Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

Ime i prezime

E-mail

Telefon

Adresa

Mjesto

Poštanski broj

Država

Vrsta kartice

Broj kartice

Vrijeme trajanja kartice

CVV kod kartice

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.


WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.


Sigurnost stranica

Naše Internet stranice održavaju se redovito i nastoje se zaštititi od svakog neovlaštenog korištenja. Iako koristimo sigurnosne mjere kako bi Vaši osobni podaci bili u potpunosti zaštićeni, imajte na umu da uvijek postoji određeni rizik te da neovlaštene osobe ili aplikacije mogu zaobići sigurnosne zapreke te presresti svaku aktivnost na našim Internet stranicama kako bi oštetiti i Vas i nas.
Vlasnika Stranice ne može se držati odgovornim za kriminalna djela trećih osoba ili aplikacija proizvedenih od strane trećih osoba osim ako se ne ustanovi da s njima postoji direktna veza.


Promjena ovih uvjeta i drugih uvjeta poslovanja

Zadržavamo pravo da s vremena na vrijeme modificiramo, proširujemo ili skraćujemo ovaj dokument o zaštiti privatnosti. Promjene u ovom dokumentu o zaštiti privatnosti uvijek će biti javno objavljene na našim Internet stranicama.
Pri svakom posjetu našoj stranici smatramo da se u potpunosti slažete s ovdje navedenim uvjetima. Ukoliko se ne slažete s navedenim uvjetima molimo Vas da prestanete koristiti našu Internet stranicu.
 
UVJETI KUPNJE


Na uvjete kupnje primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača NN 14/14, 110/15, 14/19, Glava III. – Ugovor sklopljen na daljinu, od Članka 57. do Članka 79.


Kupac

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje putem telefona, faksa, e-maila ili u Internet trgovini Aromara.hr (u daljnjem tekstu Kupac).
Ako su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca.


Prodavatelj/posrednik u trgovini

Prodavatelj/posrednik u trgovini i izvršitelj usluga je: Aromara d.o.o., Ivana Perkovca 19, Harmica, 10292 Šenkovec. (u daljnjem tekstu Prodavatelj).
Najljepše molimo da ne dolazite na navedenu adresu jer je to samo sjedište tvrke na kojem nećete naći trgovinu.


Poslovna sposobnost

Prihvaćanjem Uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od Prodavatelja, tj. za kupnju putem Web-shopa.


Elektronska komunikacija

Posjećivanjem i korištenjem Aromara Web Shopa prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.
Ukoliko posjetitelj ili korisnik nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.
Odabirom opcije Prijava na Newsletter dajete nam vašu suglasnost da vas elektronskim putem uključimo u naše marketinške i ostale aktivnosti. Zahtjev za uklanjanjem Vaših podataka možete poslati na aromara@aromara.com


Prijenos vlasništva  i obveze kupca

Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi.
Aromara nije odgovorna u slučaju da niste unijeli adresu dostave ispravno, te iz tog razloga paket nije došao na odredište. Aromara nije odgovorna ukoliko niste dobili obavijest o promjeni statusa narudžbe/slanju pošiljke zbog postavki Vašeg e-mail servisa.
U slučaju da niste prisutni na adresi dostave, Vaša je odgovornost preuzeti paket u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba.

VAŽNO: Ukoliko Vam paket ne stigne u roku od 3 radna dana od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena, Vaša je dužnost da nas kontaktirate kako bismo mogli provjeriti gdje se nalazi pošiljka.
Ukoliko ne preuzmete paket u vremenskom periodu koji određuje dostavna služba (obično 5 dana) bez obzira na razloge nepreuzimanja (uključujući i nedobivanja obavijesti o prispijeću pošiljke u poštanski sandučić) i paket bude vraćen pošiljatelju, zadržavamo pravo da naplatimo troškove slanja i povrata paketa kao i troškove  ponovnog slanja paketa na željenu adresu.
Ukoliko Kupac koji nije zaprimio robu ponovno naruči robu putem Aromara Web Shopa, prodavatelj zadržava pravo odbijanja daljnjeg procesuiranja narudžbe kao i pravo naplate dostavnih troškova od prethodnog slanja nepreuzete robe.
Dužnost Kupca je da osigura informacije o dostavnoj adresi i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu (na primjer radno vrijeme tvrtke kojoj se dostavlja roba, dodatni opisi dostavne adrese ukoliko odredište nije potpuno jasno iz adrese). U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji način, ali tada ne prihvaća bilo kakvu odgovornost vezano za rok isporuke i rizike dostave.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno tražiti izradu zapisnika o oštećenju ukoliko pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.


Pravo na raskid ugovora

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača NN 14/14, 110/15, 14/19. Kupac može, ne navodeći za to razlog, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana. Ako je dostava iz bilo kojeg razloga izvršena prije zaprimanja obavijesti o raskidu ugovora, Kupac može raskinuti ugovor uz plaćanje usluge pakiranja i dostave u ugovornom iznosu od 15 € s uključenim PDV-om, a ako troškovi dostave prelaze ugovorni iznos u iznosu troškova dostave. Odmah po zaprimanju obavijesti o raskidu ugovora, Prodavatelj će Kupca e-poštom obavijestiti da je dostava već izvršena i da je obvezan podmiriti ugovorne troškove pakiranja i dostave u iznosu 15 € s uključenim PDV-om, odnosno u iznosu troškova dostave ako oni prelaze iznos od 15 €. U slučaju kada je ugovor raskinut nakon izvršene dostave proizvoda, Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen i zapakiran u originalnu ambalažu. Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada Prodavatelj preda proizvod dostavnoj službi. U slučaju raskida ugovora kod plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, Prodavatelj će uplaćeni iznos koji je dužan vratiti Kupcu umanjiti za iznos narudžbe koji se odnosi na ugovorni iznos troškova pakiranja i dostave ako su za to ispunjene gore navedene pretpostavke.


Reklamacije i povrat robe

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno tražiti izradu zapisnika o oštećenju ukoliko pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.
Kupac ima pravo vratiti pogrešno isporučene artikle, oštećene artikle  i artikle kojima je istekao rok trajanja. Prodavatelj će odobriti povrat robe nakon međusobnog dogovora (telefonom ili e-mailom), uz instrukcije za povrat te će Kupcu poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova.
Kupac nema pravo bez dodatnih troškova vratiti artikle za koje je iz bilo kojeg razloga zaključio da mu ne trebaju ili ne odgovaraju – sve troškove takve zamjene snosi kupac (vidjeti: pravo na raskid ugovora).
Kupac nema pravo vratiti proizvode koji su otvoreni/korišteni.
Rok za sve reklamacije iznosi 14 dana od primitka robe. Reklamacije se primaju na e-mail: prodaja@aromara.hr.
Sva roba koju prodajemo je ispravno skladištena u originalnoj ambalaži. Rok trajanja koji je označen na ambalaži vrijedi jedino ako se ispravno skladišti, kako je označeno na deklaraciji. Svi proizvodi se mogu razlikovati u boji, mirisu i konzistenciji.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.