True

Afte


Afte – tako bezazlene, a tako bolne. Male ranice u ustima sklone su čestom i ponovnom javljanju, a mogu trajati i tjednima. Iako naporne, afte nisu opasne. Ipak, predstavljaju signal tijela kako nešto nije u redu, te ih ne treba ignorirati.

Afte se javljaju na sluznici, jeziku, obrazima i unutarnjoj strani usana. Vežemo ih uz stres i slabljenje imunološkog sustava. Mogu se javiti i kao alergijska reakcija na određenu namirnicu ili kao znak nedostatka vitamina C i B12, anemije ili poteškoća u probavnom sustavu.

Sprječite pojavu afti korištenjem mekših četkica za zube (kako biste izbjegli stvaranje ranica, koje pak pogoduju nastanku afti), izbjegavanjem prezačinjene hrane…i aromaterapijom!

Koristite eterična ulja čajevca, eukaliptusa, kadulje ili mire – bilo preventivno, ili u slučaju kad se afte već pojave. 

Eterično ulje čajevca izrazito je vrijedan sastojak za eliminiranje gljivica, bakterija, virusa, te je kao takvo izvrstan odabir za njegu usne šupljine. Eterično ulje kadulje čuveni je (i nevjerojatno učinkovit!) tradicionalni tretman za afte, dok je eterično ulje mire zahvaljujući antimikrobnom i umirujućem djelovanju dobar dodatak pripravcima za njegu usne šupljine i tretman ranica i afti.

Eterična ulja koristite u prirodnim vodicama za ispiranje ustiju i grgljanje, prateći pritom upute za upotrebu i doziranje dostupne na stranicama pojedinačnih eteričnih ulja. 

Eterična ulja: Čajevac, Eukaliptus, Kadulja, Mira


<<< NATRAG NA POPIS INDIKACIJA

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.