True

Gljivične infekcije


Iako uglavnom ne predstavljaju ozbiljnu prijetnju zdravlju, gljivične infekcije uzrokuju niz neugodnih simptoma – od svrbeža, nelagode, peckanja, do neugodnog mirisa. Među najčešćim gljivičnim infekcijama su atletsko stopalo, infekcije noktiju, kandidijaze, odnosno vaginalne upale.

Eterična ulja već se stoljećima koriste kao učinkovita i sigurna sredstva protiv gljivica, a studije potvrđuju kako se istovremenom upotrebom nekoliko pažljivo odabranih eteričnih ulja stvara snažan sinergistički učinak koji ubrzava oporavak. Određena eterična ulja, poput čajevca i lavande, ušla su u svakodnevnu upotrebu te ih preporučuju i dermatolozi i liječnici; sve veći broj studija dokazuje kako su sastavnice eteričnih ulja izvrsno rješenje za niz indikacija i problema – a tako i protiv gljivica.


Kod gljivičnih infekcija noktiju i stopala birajte Aromara eterična ulja čajevca, lavande ili limuna.

 

U pripravcima protiv gljivičnih oboljenja stopala i noktiju koriste se i eterična ulja pačulija, origana, mire, tamjana, ružinog drva.

Pripremiti kupku za stopala: u kadicu dodajte tople vode (dovoljno da uronite stopalo). Na 2 žlice morske soli nakapajte ukupno do 10 kapi eteričnih ulja i aromatičnu sol rastopite u vodi. Uronite stopala i držite 10ak minuta. Navedeni postupak ponavljajte svakodnevno. Eterično ulje možete primjenjivati i u obliku pripravka na bazi baznog ulja crnog kima. Na 50 ml baznog ulja dodajte 30 kapi eteričnog ulja čajevca i 20 kapi eteričnog ulja lavande. Pripravak držite u tamnoj staklenoj bočici. Dobro protresite. Utrljavajte u zahvaćene dijelove više puta dnevno.


Protugljivično djelovanje imaju i moćna eterična ulja u sastavu blenda i spreja ELIXIR ST. ROCHA.


GYNO PRO, prirodni preparat za svakodnevnu intimnu njegu, znatno smanjuje mogućnost pojave upala. U slučaju upale na prirodan i učinkovit način ublažava simptome i doprinosi ponovnom normaliziranju vaginalne flore.

Kako biste osigurali maksimalnu učinkovitost prirodnog tretmana i čim uspješniji i brži oporavak od gljivične infekcije, potrebno je unijeti i male promjene u prehranu.


Kada dovedemo pod kontrolu količinu šećera koju konzumiramo, u tijelu stvaramo okolinu nepogodnu za razvoj gljivica. U prehranu unesite više povrća, proteina i neprerađenih namirnica. Izvrsni su za vaše zdravlje – a i za fizički izgled.


Proizvodi: GYNO PRO, sprej ELIXIR ST. ROCHA, blend ELIXIR ST. ROCHA

Eterična ulja: Čajevac, Lavanda, Limun, Mira, Muškatna kadulja, Origano, Pačuli, Ružino drvo, Tamjan

Hidrolati: Čajevac


<<< NATRAG NA POPIS INDIKACIJA 


Ovaj je sadržaj namijenjen aromaterapeutima i stručnim osobama, u skladu s Uredbom Komisije (EU) br. 655/2013 od 10. srpnja 2013.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.